Type to search

Accessories Livsstil Mode Tøj

Tips til at forbedre dit outfit

Share
outfit til mænd

Mode kan ikke altid være lige let at finde ud af. Derudover er det klart at alle har forskellige præferencer, for hvilken påklædning man finder pæn og hvilken man finder grim.
Vi har så vidt muligt prøvet at finde nogen tips, der er så brede som muligt. På den måde kan du implementere vores tricks i din hverdag, uden at det skal gå udover din personlige stil.null

Klæd dig efter din kropstype

Hvis du virkelig vil shine med dit outfit, er det vigtigt, at du har udvalgt outfittet efter din kropstype. Rigtig mange outfits kan se nok så smarte og cool ud på bedsteveninden eller kollegaen men måske ikke helt så smart og cool ud på dig – for du har måske ikke den samme kropstype. Og netop din kropstype er afgørende for, hvilket tøj du bør gå efter for at skabe et lækkert outfit, der sidder, som var det skræddersyet til dig. Så find find din kropstype og køb tøj derefter!

Lad farverne spille sammen

Det lyder måske lidt banalt også alligevel. For hvordan ved man egentlig om det man har taget på, nu også er farver, der går godt i spænd med hinanden. Et godt tip til hvordan du får et bedre farvespil i dit outfit, er at gøre brug af farve teorier.
Lad os starte med at gå tilbage til et farve skema med de mest basale farver. Du kender det måske allerede fra billedkunsttimerne tilbage i folkeskolen.

Du kan gøre brug af farveskemaerne på forskellige måder, men her får du to metoder til at finde farver, der spiller godt sammen via et farveskema.

Farveskema til tøj
Farveskema til tøj

Farve skema 1 viser trekantsmetoden. Lad os sige vi har en lilla bluse vi gerne vil have på, men vi mangler inspiration til hvad der går godt til af farver. Her kan vi bruge trekantsmetoden til at finde to farver der går godt i spæn med. Tommelfingerreglen er man finder de to farver der er i en 120 graders vinkel fra den farve du vil arbejde dit outfit ud fra (i dette tilfælde grøn og orange).

Metoden vist på skema 2 er modsætningsmetoden. Lad os sige vi igen har en lilla bluse vi mangler noget at matche til. Her er metoden så at se hvad der ligger modsat lilla på farve skemaet. Normalt går modsatte farver i et farveskema rigtigt godt i spænd med hinanden.

Ønsker du mere information

Ønsker du mere inspiration til hvordan du bruger farveskemaer i din påklædning? Så kan vi anbefale at læse og se det her Instagram opslag af Aerin Creer. Hun er godt nok ikke en mand, men hun forklarer både med tekst og visuelt, hvordan farver komplimentere hinanden på en let forståelig måde.

En god måde at starte ud med at lege med farverne i ens outfit kan være at kombinere tøjets farver med accessories. Der findes i dag et hav af kvalitetsmærker, der tilbyder fede farver til fornuftige priser. Husk på at det ikke behøver at være dyrt for at se fedt ud! Prøv nogen forskellige farver og eksperimentér med farve teorier. Så er du et godt stykke hen af vejen mod et forbedret outfit.

For at give eksempler på, hvordan outfit og accessories kan matche, henvises der her til BestMans guide til det bedste outfit.

Benyt smykker i din påklædning

Smykker har være brugt i påklædningen så længe vi kan huske tilbage. I gamle dage var et smykke et tegn på velstand. Det skyldes bl.a. smykker var en dyr tilføjelse til påklædningen, i en fattig verden.
I dag er smykker måske ikke ligeså meget et statussymbol, som det var for 1000 år siden. Det er dog stadig et rigtigt godt redskab til at give dit outfit et ekstra løft.
Men hvordan finder man det rigtige smykke, der går godt i spænd med ens outfit?

Gør det simpelt

Et godt råd er at gøre det simpelt og ikke overdrive brugen af smykker. Det kan nemlig hurtig blive for overdrevet og give et forvirrende indtryk. Så med mindre du er rap stjerne eller kendis, anbefaler vi klart at holde det simpelt og ikke at bære alt for mange smykker på en gang.

Find et tema

Ringe og halskæder ses mere og mere brugt i modebilledet i København de seneste år. Men hvis din ring og halskæde ikke spiller sammen, kan det hurtigt skade mere end det gavner dit outfit. Derfor er det en god idé, at finde et tema du kan lide og køre det ud. Et tema som er maskulint, har historie og går godt til mange outfits kunne være vikingesmykker giver et maskulint udtryk, og så længe du ikke gør overdreven brug af dine smykker, kan det tilføje noget liv og komplimentere dit outfit rigtigt godt. Med andre ord er smykker en fantastisk simpel måde at give et basic outfit det sidste touch på. Find de smykker der passer dig, og gå i gang med at eksperimenter! Det er som regel der, hvor man finder de fedeste kombinationer.

En anden mulighed er, at du kan designe dine egen trøje. Der findes mange muligheder for at designe en fed hoodie eller t shirt med eget tryk, uden det behøver at være dyrt!