Type to search

Kost Motion Sundhed

Sådan holder du din vægt hele året

Share

Rigtig mange voksne mennesker har problemer med at holde formen – det gælder faktisk langt de fleste! Er man ikke tilfreds med sin vægt, kan det lede til skam, forringet selvværd, og alt i alt dårligere livskvalitet. Det er derfor vigtigt, ikke kun for dit fysiske helbred, men også dit psykiske helbred, at du holder din vægt. Det er sådan set ret ligegyldigt, nøjagtigt hvad du vejer – så længe du er glad og sund. Derfor er det altid en god idé, at holde sig fra badevægten. Den giver dig ikke en god indikation af din sundhed. Derudover kan man hurtigt blive ond imod sig selv, hvis man ikke ser et fald i vægt. Vær i stedet god imod dig selv, og følg en sund livsstil.

Kosten er altid det vigtigste!

bowl of vegetable salads

Uanset hvor meget du træner, kan du ikke tabe dig, hvis du spiser forkert. Og med ‘forkert’, så mener vi mad med alt for mange kalorier i. Det er meget individuelt, hvor mange kalorier man har brug for om dagen for at bibeholde din vægt. Er du i tvivl om hvor meget du behøves, kan du komme det nærmere med en kalorieberegner, der tager højde for dit køn og dit daglige motionsniveau. Hvis du vil tabe dig, skal du sørge for at ramme under dette tal. Din kost er ansvarlig for omkring 80% af din vægt, så det er altså vigtigt, at det er dette du fokuserer på.

Selvom du ved at skære dine daglige kalorier ned, kan tabe dig en masse, er motionen ikke helt overflødig. Træner du slet ikke under dit vægttab, kan du risikere at komme til at virke uformelig og slasket. I stedet bør du erstatte noget af dit fedt med muskler. På denne måde kan du bibeholde formede og tonede lemmer, samtidigt med at din fedtprocent går ned.

Hold dig motiveret om vinteren

woman lying on bed while eating puff corn

Noget af det sværeste ved en sund, aktiv livsstil, er at holde den om vinteren. I de kolde vintermåneder har man mest bare lyst til at blive på sofaen med et stykke kage. Den går dog ikke, hvis du vil holde dit gode vægttab. En god idé kan være, at begynde at dyrke sport indendørs. Det kan fx være i et fitnesscenter eller en hal. Det kan ligeledes være fantastisk dejligt at træde ind i en varm svømmehal på en kold vinterdag. Vil du have flere, konkrete tips til hvordan du opretholder både træning og kost om vinteren, kan du læse mere her.

Lad dig inspirere i det daglige

Et fantastisk tip til at holde dig i gang, er at sørge for at omgive sig med inspiration. På denne måde kan du ikke undgå at løbe ind i motiverende elementer, uanset hvor du går hen. Dette gælder både din omgangskreds, dine fysiske omgivelser, og dine digitale omgivelser. En simpel idé er at følge med på hjemmesider, der kan give dig inspiration og gode idéer i hverdagen. F.eks. er Rigtigmad’s opskriftsunivers nemt at navigere rundt i og fyldt med lækre opskrifter til sund mad.

Tags:

You Might also Like