Type to search

Hår Hud Skønhed Velvære

Sådan plejer du bedst hud og hår året rundt

Share

Det er vigtigt at passe godt på sig selv i alle henseender. Dette gælder både inderst og yderst. Ift at pleje dig selv helt yderst, er det vigtigt at tænke på årstiden. Skønhed kommer af god og nænsom pleje af hud, krop og hår. Og i modsætning til kost og motion, afhænger den yderste pleje ofte meget af årstiden. Det er altså vigtigt at have forskellige rutiner til de forskellige tider på året. Dog er det vigtigt at understrege, at den gavnlige effekt ved motion som cykling, løb eller en tur i fitnesscentret ikke må undervurderes, når det kommer til at pleje hud og hår. En høj puls og sved på panden gør nemlig meget for at holde huden frisk og stram.

Sommerhalvåret

Om sommeren er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt at anvende solcreme. Er du ikke vild med det hvide skær i den fedtede solcreme, kan du i stedet købe ‘almindelig’ hudpleje, med solfaktor i. I sommerhalvåret er det en god idé at anvende en høj solfaktor (30-50). Derudover er det meget vigtigt, at pleje sit hår. Solens stråler bleger dit hår, og kan derfor udtørre det. Derudover kan både saltvand og klorvand slide på håret. En god idé er altså at bruge en nærende olie i hårspidserne. Hvis du ikke bader ret meget, har din hud på kroppen ellers ikke noget voldsomt behov for fugt. Her vil en klassisk solcreme til kroppen typisk være nok. Dog kan det være en rigtig god idé, at pleje dine fødder. Mange mennesker går med bare fødder i haven om sommeren, og særlig varme sten og asfalt kan slide på fødderne. Et godt trick er at file sine fødder jævnligt. Samtidigt kan du smøre dem med et tykt lag salve om aftenen. Put sokker uden på, og gå så i seng – næste morgen vil du vågne op med helt bløde fødder.

Vinterhalvåret

Om vinteren skal du faktisk, modsat hvad mange tror, også gerne bruge creme med solfaktor. Selvom solen ikke er så stærk at du bliver brun, skader dens stråler stadig din hud. Dette kan resultere i for tidlig ældning af huden. Om vinteren er en lavere faktor, omkring faktor 15, passende. Derudover skal din hud ofte have masser af fugt! Dette gælder både din hud i ansigtet, samt på kroppen. Særligt plejer hænder at være udsatte, og det er derfor en god idé at investere i en lækker, fed håndcreme. Om vinteren kan luften godt være tør – dette resulterer ofte i elektrisk og flyvsk hår, samt en tør hovedbund. Derfor er det en god idé at investere i et lettere produkt, der kan anvendes over hele håret. Dette kan fx være en fugtgivende mist med rosenvand, der kan sprayes på både længder og i hovedbund, uden at fedte.
Det er vigtigt at pleje sin hud og hår korrekt, og året rundt. Gør du det, vil du altid føle dig soigneret, velplejet, og lækker at se på. Du kan få flere tips til selvforkælelse og -forskønnelse, ved at læse med her.  

Tags: