Type to search

Accessories Mode

Sådan vælger du smykker, der klæder dig

Share

Er du som langt de fleste kvinder, så holder du af at udsmykke dig selv. Det er en nem og simpel måde at pifte et outfit lidt op, og er populært som romantisk gave fra manden i dit liv. De rette smykker kan hæve hele dit look. Netop derfor er det også vigtigt, at du ved, hvilke smykker du skal gå efter – de er nemlig som oftest heller ikke billige.

Som udgangspunkt går vi egentlig ind for, at du iklæder dig netop dét, du vil. Det giver for os ikke mening, at mode skal være dikteret af regler. Dog kan det alligevel være praktisk at have nogle retningslinjer i hovedet, når du shopper efter nyt tøj, nye sko, eller smykker. Retningslinjer kan spare dig fra fejlkøb og inspirere dig i din påklædning. Dog skal du altid huske på, at de altid må brydes, hvis du føler for det.

Vælg smykker ud fra din huds undertoner

Én af de ting som dit valg af smykker ofte siges at afhænge af, er din huds undertone. Det siges ofte, at kvinder med kolde/lyserøde undertoner foretrækker sølvsmykker, mens kvinder med varme/gule undertoner bedst kan lide guldsmykker. Dette passer selvfølgelig ikke fuldstændigt, men der er alligevel noget ved snakken.

Det kan være ganske svært at regne ud, hvilken undertone din hud er. Og dette er ganske irriterende, da din hudtone faktisk kan være ret vigtig. De fleste har nok en gang eller to set en ung pige med foundation i den helt forkerte farve – ikke engang nødvendigvis for mørk eller lys, men nærmere for gul eller lyserød. Dette er et meget udbredt problem, og vidner bare om, hvor svært det kan være at finde ud af! Vi har derfor prøvet at hjælpe dig lidt på vej med nogle gode tips, til hvordan du udregner din hudtone:

Se på dine håndled

På dine håndled kan man ofte se en række store blodårer. Brug tid på at nærstudere disse blodårer, for at finde ud af, hvilken farve de er. Sørg for at gøre dette i et godt lys – gerne dagslys. Er dine blodårer grønlige, peger det imod en varm hudtone. Er dine blodårer blå eller lilla, peger det mod en kold hudtone. Er farven svær at vurdere, eller kan du se forskellige farver, kan din huds undertone være neutral.

Hvordan reagerer din hud i solen?

Tænk over, hvordan din hud tager imod solbadning. Bliver du let meget brun og sjældent eller aldrig solskoldet? Så har du sandsynligvis varme undertoner. Bliver du i stedet ofte solskoldet, og har svært ved at få farve, så er din hud måske kold i tonen.

Øjenfarve og hårfarve

Du kan ofte få nogle hints om din huds undertone ved at se på dit hår og dine øjne. Generelt er vi nemlig “skabt” i én tone. Dvs. hvis vores øjne og hår er kolde i tonen, er vores hud det sandsynligvis også. Kolde toner i håret dækker over blond, brunt og sort hår. Øjne i kolde toner er grønne, grå eller blå. Modsat er varme øjne ofte i brune toner, og håret brunt, rødt, eller meget gyldent hår.

Husk på individuelle forskelle

Alle disse små tests vi har beskrevet her, er kun indikatorer på din hudtone, og kan altså ikke sige noget med sikkerhed. Overvej fx en rødhåret pige med grønne eller blå øjne, eller en kvinde med blå øjne med brune prikker i. Du skal huske på, at du er et komplekst menneske, der ikke kan defineres så simpelt. Derfor er vores største anbefaling, at du simpelthen bare kigger på dig selv. Hvilken farve ser dit ansigt ud til at have? Har du tendens til rødmende kinder? Er dit ansigt overhovedet samme farve som din hals? Mange mennesker er nok i virkeligheden mere på et spektrum af undertoner, og befinder sig derfor mest et sted i de neutrale undertoner. Har du neutrale undertoner, kan du i teorien bære både sølv- og guldsmykker.

Typer af smykker

Udover at regne ud, hvorvidt sølv eller guld passer dig bedst, skal du selvfølgelig også bestemme dig for typen af smykker du vil bære. Smykker kan tage mange forskellige former og funktioner, og har hver især en forskellig udstråling. Du skal gerne vælge dé smykker, der både klæder dig godt, passer ind i dit liv, og understøtter den udstråling og æstetik, som du ønsker at have.

Lange øreringe

Lange øreringe, såsom de mange smukke øreringe fra Sisi Copenhagen, tilfører ofte et elegant og feminint udtryk til dit look. Lange øreringe kan også være super sexede. Det er et af de mest effektive smykker at påføre sig, hvis man ønsker at hæve sit look fra casual til mere formelt. Fordi disse smykker hænger så tæt på ansigtet, kan de virkelig være transformative. For virkelig at vise øreringene frem, kan du sætte dit hår op i en stram knold eller hestehale, når du har dem på.

Halskæder

Absolut alle kvinder kan bære en halskæde! Det er et af de smykker der er lettest at have på, og derfor også et af de mest populære (udover de praktiske ørestikkere, selvfølgelig). Halskæder kan smides på alt fra en kjole til en sweater, og kan både være feminine, rå og grafiske. De kan både hæve et outfits look, eller holde det hvor det er. Halskæder er bestemt for alle – det handler blot om at vælge den rigtige kæde og det rigtige vedhæng til dit look. Ønsker du et råt udtryk, kan du gå efter en rustik kæde i læder, pyntet med rustikke vedhæng.

Armbånd

Ét af den type smykker, vi faktisk går mere med som børn end som voksne, er armbånd. Det er måske fordi, mange mennesker kommer til at tænke for meget på farverige perler i plast, som dé armbånd vi gik med tidligt i folkeskolen. Der findes dog mange fantastisk smukke armbånd til kvinder, der både udstråler modenhed og ynde. 

Men armbånd er ikke kun et moderne accessory til kvinder. I de senere år er det blevet meget moderne for mænd at gå med armbånd. Armbånd til mænd er en god måde for mænd at udtrykke stil og personlighed. Dette ses bl.a. ved at flere kendte mænd er begyndt at bære armbånd i fx læder eller rustfrit stål. 
Selv de bedste armbånd til mænd kan godt blive beskadiget. Derfor bør du nok overveje at tage dit armbånd af, hvis du arbejder meget fysisk med hænderne.

Ringe

Ringe er et af de mest klassiske og historiske smykker. Det er samtidigt dén type smykke der bærer den største symbolik. Hvilken finger ringen sidder på, kan ændre dens betydning fuldstændigt. Med tiden er ringens betydning blevet mere udvasket, men den findes dog stadig. Ringe er ofte nogle af de vigtigste smykker i en kvindes liv.

Afslutningsvis, så bør du tjekke Bendixen-Thisted ud. Denne side har alt, hvad hjertet begærer!