Type to search

Uncategorized

Sex er godt, sex er sundt

Share

Fysisk kontakt er godt for kroppen, og sindet, derfor er det vigtigt at holde gang i sexlivet med din partner, eller med dig selv. Men vi kender det godt alle sammen, der kommer perioder i alle forhold, og i ens singleliv, hvor perioden mellem god sex kan være lang. Men her er der tre gode grunde til at holde gang i sexen, uanset om det er med dig selv eller med en partner.  

1. Sex sænker stressniveauet

Hvis du har en stor præsentation på arbejdet, skal til eksamen eller noget andet, der typisk stresser dig, kan det være en god ide at have sex inden. Sex nedsætter nemlig stressniveauet og kan være med til at få dig til at slappe mere af, inden du skal præstere. Hvis ikke du lige har en partner at gøre det med kan du selvfølgelig altid gøre det med dig selv, du finder her en guide til, hvilken vibrator du skal vælge, så du let kan tilfredsstille dig selv og undgå for meget stress.

2. Sex er godt mod menstruationssmerter

Mange piger og kvinder kender det godt. Hver måned når de får deres menstruation skal de igennem et smertehelvede, fordi underlivet trækker sig sammen og giver nogle ulidelige smerter. Det kan hindre aftaler i løbet af en dag, fordi man er nødt til at overgive sig til en varmepude og sofaen indtil det stilner af. Men her kan sex være med til at lindre dine smerter. Du kan både gør det med dig selv eller med en partner. Selvom nogle kan være skræmte for at have sex mens den ene har menstruation, kan det være rart for begge parter, da det er en anderledes sanseoplevelse at have sex under menstruation, det kan sågar give bedre orgasmer.

3. Sex kan sætte gang i fødslen

Ved sex udløses hormonet oxytocin, som også kaldes kærlighedshormonet. Det er dette hormon, der er med til danne veer ved en fødsel, derfor kan det være en god ide at have sex, hvis man gerne vil sætte gang i fødslen. Hvis ikke man har mulighed for at dyrke sex med hinanden kan man med fordel stimulere hinanden på andre måder som også sætter gang i oxytocinet. 

Det er vigtigt at huske at træne sit bækkenbund både før og efter en fødsel, da det kan have stor betydning for ens evne til at holde på vandet, men også til at kunne få orgasmer og kunne nyde sex igen. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan man træner sin bækkenbund korrekt – så lav knibeøvelser mindst én gang om dagen, brug gerne Yoni æg, og se frem mod bedre orgasmer.