Type to search

Uncategorized

Svøm dig selv i form

Share

Julen er en travl tid – og med samtlige arrangementer, juleindkøb og traditioner oven i arbejde, der alt sammen skal færdiggøres inden årets udgang, kan det være svært at finde tid til træning. Og det bliver ikke ligefrem nemmere ved, at man konstant er udsat for julens søde fristelser, og vejret hælder mod at blive inden døre. Der er en grund til at nytårsfortsæt er opstået.

Så hvad kan man gøre for ikke at gå ind i det nye år med alt for meget mellem sidebenene? Måske endda med et bedre udgangspunkt, end før julen bankede på døren? Ved at svømme sig i form – enten i svømmehal, i naturen eller med en SwimSpa.

Svømmetræning har en masse gode fordele for dig og din krop, både fysisk og mentalt. Som træningsform er svømmetræning nemlig en flerfacetteret dreng i klassen, da den både får din puls op (og dermed giver dig cardiotræning) samtidig med, at du styrker dine muskler og opbygger udenholdenhed og fleksibilitet.

Derudover er det en træningsform, der er god for ens led, og som man kan gøre med korte intervaller uden at blive for øm, hvorfor det er en perfekt træningsform, hvis man lider af skader eller andre udfordringer på sine led.

Hvis man ikke giver den 100% gas, kan træningsformen også bidrage til at tage noget af al den stress, der sætter sig i kroppen og kan derfor være en god erstatning til yoga og meditation. Hvis man ønsker at gå et skridt længere kan den førnævnte Swimspa særligt anbefales, idet temperaturforskellen mellem den kolde vind og det varme vand kan sætte din forbrænding yderligere på arbejde, hvormed du kan få hurtigere effekter af din træning uden at skulle yde mere. Derudover kan nemheden ved at have træningsformen let tilgængelig (da den jo er lige uden for din dør) bidrage til at få etableret de gode vaner. Man slipper for besværligheden i at nå i et fitnesscenter og sparer en masse tid på transport samtidig med, at man kan bryde træningen ud til forskellige varigheder og dermed nå store resultater med flere små indsatser. Du kan læse mere om en Swimspa her.

Et alternativ til at booste din forbrænding kan også være at bade i det naturlige hav, som – udover at forbrænde ekstra kalorier ved at varme kroppen fra det kolde vand – aktiverer dit immunsystem, og adrenalinniveauet stiger. Når man bader i koldt vand, bliver der nemlig frigivet en række signalstoffer i hjernen, hvilket øger lykkefølelsen.

Så om det er i svømmehal, Swimspa, det åbne hav eller en helt fjerde mulighed er det bare at komme i badetøjet og ned i vandet, så man kan gå julen og det nye år i møde med god samvittighed.