Type to search

Familie Fest Livsstil Skønhed

Tips til en uforglemmelig konfirmationsfest

Share
borddækning

Foråret står for døren, og det betyder en masse fester. En af de vigtigste og største for mange unge er konfirmationen, som er en traditionsrig begivenhed, der samtidig markerer overgangen. Overgangen fra barn til voksen ved at den unge “træder ind i de voksnes rækker”. Efterhånden har konfirmationen mistet sin religiøse betydning, og nogle vælger sågar også en såkaldt “nonfirmation”, hvor den religiøse del i kirken er helt udeladt. Uanset hvilken markering man vælger, er det dog stadig en stor begivenhed, som de unge ser frem til, og som der både bliver brugt mange penge på. En begivenhed der generelt bliver brugt måneder på at planlægge, så dagen bliver helt unik og uforglemmelig. I den forbindelse er der mange detaljer at holde styr på, og det kan for de fleste virke uoverkommeligt. Hvor skal festen holdes, og i hvilke omgivelser? Skal der være et særligt tema for pynt og bordopdækning? Skal der være underholdning? Hvis ja, hvilken? Hvor meget skal konfirmanden involveres udover at komme med gaveønsker? Hvor mange kommer til festen? Hvor stort er budgettet? Der er mange overvejelser, der skal gøres, for at festen bliver så vellykket som muligt. Men med denne guide får du en række gode og praktiske råd til hvordan, du får tjek på det hele, så den store dag bliver en succes.

Start planlægningen i god tid

Tidlig planlægning er alfa og omega, da mange festlokaler og lokationer hurtigt bliver booket, jo nærmere man kommer på april og maj, hvor de fleste konfirmationer ofte finder sted. Start derfor med at få ordnet de vigtigste ting først, som eksempelvis at booke et selskabslokale eller en anden lokation, bestemme maden, og købe konfirmationstøjet. Det kan således godt betale sig så hurtigt som muligt at danne sig et overblik over hvor mange gæster der kommer ved at sende invitationer ud i god tid,(gerne i nogle måneder før) og tænke over i hvilke slags rammer konfirmationsfesten skal holdes, samt ikke mindst at have lagt et budget for festen. Når disse ting er på plads, kan det være en god idé at tage ud at se på de forskellige lokationer for at danne sig et indtryk af omgivelserne, og om de lever op til det tema og den stemning, som man havde tænkt sig at festen skal have. Nogle steder har alt fra menu til pynt og underholdning i form af musik inkluderet, mens andre kun står for maden. Hvis der ikke indgår oppyntning det valgte sted, eller hvis man står for alt selv, kan man nemt finde alt hvad man skal bruge til borddækning hos Combishop. De har et bredt sortiment af alt, der skal bruges i form af bordopdækning og rengøringsartikler til når der skal gøres rent efter festen. Husk, at det er den unge konfirmand, der er i centrum. Så inddrag ham eller hende, og spørg ind til deres ønsker og tanker for festen.

Tøj til blå mandag

Foruden konfirmationstøjet, er tøjet til den traditionsrige blå mandag, som holdes efter konfirmationen, hvor de glade konfirmander fejrer deres konfirmation sammen med vennerne. Det er det næstvigtigste, og noget som mange unge går op i. Tøjet købes ofte samtidig med konfirmationstøjet. De unge konfirmander er ofte modebevidste, og vil selvfølgelig gerne se tjekkede ud i de nyeste modetrends. Til pigerne kan Statement shirts fra SLEEK Atelier derfor være et godt bud på inspiration til blå mandag tøjet, som samtidig er både tjekket og i god kvalitet. Virksomheden laver primært skjorter som kan kombineres og styles på et utal af måder, og er lavet i 100% bomuld – og er samtidig tidsløse så de kan bruges i lang tid efter blå mandag.

Selv om det til tider kan være stressende at skulle planlægge en stor begivenhed som en konfirmationsfest, kan man lette arbejdet ved at starte i så god tid som muligt og bevare det store overblik – så der er helt styr på hver enkelt detalje. På den måde undgår man at man ikke glemmer noget, og man kan i stedet nyde den store dag i ro og mag.