Type to search

Karriere

Trivsel på arbejdspladsen

Share

Mange af os bruger mange timer på vores arbejdsplads, mange arbejder 37 timer om ugen, hvilket også betyder, at vi tilbringer langt størstedelen af vores liv på vores arbejdsplads med vores kollegaer – derfor er det vigtigt at man trives på sin arbejdsplads, både hvad angår ens arbejdsopgaver, men naturligvis også hvad angår ens kollegaer og omgivelserne. Du kan herunder få tre gode råd til, hvordan du som arbejdsgiver sikrer de bedste arbejdsforhold og dermed også sikrer en god trivsel på arbejdspladsen.

1. Omgivelserne på kontoret

Det er vigtigt at have nogle gode omgivelser på kontoret, der skaber et godt miljø og nogle arbejdszoner, hvor din medarbejdere kan fordybe sig i deres opgaver. Her kan det være en god ide, både at have nogle rum, hvor man alene kan sidde og koncentrere sig om en opgave, det kan også være åbne zoner, hvor man kan spare med kollegaerne om en opgave. Det er naturligvis også vigtigt, at der er nogle gode mødelokaler, hvor både interne og eksterne møder kan finde sted. I et mødelokale kan der med fordel være et whiteboard, som kan bruges til at lave oversigter og brainstorming på. Indret gerne de resterende lokalerne med gode kontormøbler, som giver gode arbejdspositioner. 

2. God kaffe

Som arbejdsgiver må man ikke underkende god kaffe, da danskerne er et af de mest kaffedrikkende folkefærd. Det er både dejligt når man møder ind om morgenen, at man kan starte dagen ud med en god kop kaffe, men også at man i løbet af dagen kan tanke energiniveauet op med en god kop kaffe. Kaffe er bare vigtigt og smager også godt. Du kan læse nærmere om, hvorfor god kaffe er vigtigt på en arbejdspladsen her

3. Motivér dine medarbejdere

Det er vigtigt at motivere sine medarbejdere – men hvordan motiverer man lige sine medarbejdere. Først og fremmest vigtigt at sikre og værne om en god medarbejderkultur, hvor medarbejderne arbejder efter et fælles kodeks og sikre at alle er alignet omkring deres opgaver. Det er desuden vigtigt at arbejde efter en fælles målsætning. Derudover kan det også være en god ide, at forstå medarbejdernes individuelle ambitioner og personlige mål, da en engageret arbejdsgiver og kan smitte af på medarbejdernes trivsel i jobbet. 

Hvis du som arbejdsgiver følger tre ovenstående råd, er du allerede godt på vej til at skabe en god trivsel på arbejdspladsen eller i din afdeling. Sørg altid for at lytte til dine medarbejdere, og vær åben overfor input, nye tiltag og forandringer. Det er det er med til at udvikle et team i en posotiv retning.