Type to search

Accessories Mode

Ultimativ guide til forlovelsesringe og vielsesringe

Share
Rå diamant ring

Sommeren står for døren – og dermed er det også højsæson for bryllupper. 

Her er en guide til at vælge den helt rigtige forlovelsesring og ikke mindst vielsesring. Forlovelsesringe får ofte meget opmærksomhed og diamanten kan næsten ikke blive stor nok – men vielsesringe fortjener lige så meget opmærksomhed – som det evige symbol på jeres kærlighed. 

Læs også: Bryllupsplanlægningen: Fif og idéer

Tips til at udvælge den rette vielsesring

Et godt sted at starte, når det kommer til at vælge den helt rigtige vielsesring, er at tage udgangspunkt i forlovelsesringen. Du kommer højst sandsynligt til at bære begge ringe på samme tid, så det er vigtigt at de passer sammen – både i størrelse og design. Start med at prøve så mange forskellige design som muligt, så du kan finde frem til, hvad der passer perfekt til dig. Husk på at vælge en ring, som du kan se dig selv gå med resten af livet. Det er altså ikke nok, at ringen er flot – den skal helst også være komfortabel.

Et godt råd er at sørge for, at din smykkedesigner, har en garanti, som vil sikre at dine smykker kan blive renset, størrelsesændringer, generelle ændringer og reparationer – i hele ringens levetid.

Vælg det rigtige materiale

Guld, hvidguld, rosaguld, platin – mulighederne er mange. Mange vælger det samme materiale til både forlovelsesring og vielsesring, men der er ingen faste regler. Så er du vild med at mikse materialer, så gå efter forskellige materialer til henholdsvis forlovelsesring og vielsesring. Når du vælger materiale, er det vigtigt at tage højde for kvaliteten. Din ring skal helst holde hele livet, så arbejder du med din hænder eller udsætter ringen for slid på anden vis, kan det være en idé at vælge et stærkere materiale, som fx platin eller wolfram.

Sæt dit eget unikke præg

Der er flere måder, hvorpå du kan sætte dit eget unikke præg på din ring. Først og fremmest kan den gøres unik af den sten, der vælges til ringen. Du kan vælge forskellige farver, størrelser og former. Her er det igen vigtigt, at tage hensyn til hvor meget slid, ringen vil blive udsat for. Er du meget aktiv, kan det være en fordel at vælge en sten, som ikke ‘stikker’ så meget ud og derved er i højere risiko for at falde ud.

Her kan en kanalindstilling, være en oplagt løsning. Det vil sige, at man skærer en lille kanal i ringen, hvor stenene sidder og dermed er mere sikre. Hvis du ønsker en edgy forlovelsesring og vielsesring, kan du med fordel overveje, at sætte en rå diamant i i stedet for den mere klassiske slebet og poleret diamant. Det gør også ringen mere unik, da der ikke findes to ens rå diamanter.

Udover at vælge den helt rigtige sten til din ring, kan du få indgraveret et personligt citat, navn, dato eller lignende, som har betydning for jer og jeres kærlighed. Kun fantasien sætter grænser, vær dog opmærksom på, at der ved indgravering kan sætte sig mere snavs end ved en plan overflade.

Hvis du har flere vielsesringe i kikkerten så lyt til dig selv; det gælder først og fremmest om at du skal være glad og tilfreds med udvalget af de specielle vielsesringe, du overvejer at anskaffe – så tag dig god tid og lyt til din mavefornemmelse, så du tager den bedste beslutning omkring valget af din ring.

Den sidste finessé

Sidst men ikke mindst, skal du vælge den ‘finish’ du ønsker din ring skal have. Her er der igen flere muligheder og det er op til dig om du er til højpolering, et sandblæst look eller måske et hamret look. En finish kan også være med til at gøre ringen mere maskulin og er meget populært blandt vielsesringe til mænd.

Læs også: Inspiration til dit sommerbryllup i 2020