Type to search

Hud Skønhed

Ultimativ guide til kollagen

Share

Alle taler om kollagen: Kollagen er helt klart et hot emne og vi undersøger i denne guide, hvorfor man bør kigge efter kollagen, som en tilføjelse til sin daglige hudplejerutine. Kollagen giver et boost til din hud, ved at sørge for at holde huden glat, fast og velfugtet. Kollagen kommer i flere former, du kan blandt andet få det som pulver og tabletter. 

I denne guide giver vi dig en introduktion til kollagen og dets virkninger. Vi gennemgår blandt andet:

  • Hvad er kollagen
  • Hvordan bidrager kollagen positivt til din hudpleje
  • Hvem har særligt gavn af et kollagen-kosttilskud

Læs med og bliv lidt klogere.

Hvorfor tage kollagen kosttilskud? 

Kollagen er et protein, som du finder overalt i kroppen. Kollagen er afgørende for blandt andet spændstig hud, sårheling og forebyggelse af slidgigt. Der findes kollagen i vores kost, og kroppen producerer også selv kollagen hver dag – men hvorfor så tage kollagen kosttilskud? Jo ældre vi bliver, jo mindre kollagen producerer kroppen selv, det kan derfor være en god idé med alderen, at tage kollagen kosttilskud. Huden bliver tyndere jo ældre vi bliver, derudover mister huden med alderen sin fugt og spændstighed. 

Udover alder spiller solen også en afgørende rolle, når det kommer til ældning af huden. Solen er med til at nedbryde kollagenen i huden og det siger sig selv, at vi med alderen, har været eksponeret for mere sollys. Vi har længe hørt, at solarie er et kæmpe no-go, at man ikke skal være i solen i tidsrummet 12-15 og at solcreme er din bedste ven. Med det sagt, betyder det ikke at vi skal undgå solen helt, da solen er vigtig i forbindelse med vores psykiske og fysiske sundhed. Husk dog altid solcreme, så du undgår de skadelige UV-stråler – især nu hvor sommeren står for døren. 

Hvordan beskytter vi huden bedst? 

I takt med alderen, ændrer din hud sig – derfor bør din hudpleje ændre sig i takt med din hud. Du bør allerede i en alder af 30, overveje om du bør indføre ændringer i din hudpleje, så den matcher din huds behov. Her kan kollagen være et godt tilskud, for at bevare noget af hudens fugt og spændstighed, så du mindsker synlige rynker. 

Udvalg af kollagen

I og med at kollagen er på alles læber for tiden, kan det også være svært at finde rundt i hvilket produkt, man skal vælge. Igen er det op til din præference, da kollagen både findes som pulver og tablet. Ved pulver kan du mikse det i din morgensmoothie eller putte det i din kaffe. Som tablet kan du tage den som en del af din morgenrutine. Der findes også brands, som i forlængelse af pulver og tabletter har udviklet hudplejeprodukter som indeholder kollagen

Følgende er resultaterne af et klinisk studie af kollagens virkning:

  • Forbedrer følelsen af velfugtet hud
  • Reducerer synligheden af rynker
  • Forbedrer hudens fasthed efter 28 dage
  • Styrker hudens elasticitet efter 56 dage
  • Reducerer hudens ruhed efter 56 dage