Type to search

Børn Familie Hygge

Vinterferie for børnefamilier i 2021 – her er hvad I kan lave

Share
Have

Vinterferien 2021 står for døren. Er du i tvivl omkring, hvad du skal lave med din familie?

Så har vi samlet en række gode tips til, hvordan din familie kan fejre ferien sammen.

Vinterferien 2021 bliver anderledes

Vinterferien i uge 7 og 8 i Danmark står for døren. Intet er dog som det plejer. Intet er i hvert fald som det var sidste år på samme tid. 

Sundhedsminister, Magnus Heunicke, fortalte allerede i slutningen af januar, at man ikke skulle forvente en stor genåbning af landet efter d. 7. Februar, hvor de nuværende restriktioner ophører.

Det betyder at især børnefamilierne må være kreative, for at finde på sjove ting at lave med deres børn. Vinterferien er alt andet lige en fantastisk mulighed for at have samvær og tid sammen med sine børn. Om I ønsker at lære at spille guitar, flade den på sofaen eller lege sneboldkamp, så kommer her 3 alternative idéer til jeres vinterferie.

Naturen kalder igen, igen

Du har nok allerede gjort brug af det – taget ud i naturen med dine børn. De danske skove og naturarealer oplever i disse tider formentlig en stigning i antallet af besøgende. 

Hvis nedlukningen har båret noget godt med sig, må det være danskerne genopdagelse af, hvor skøn natur vi har omkring os. Og netop dette skal du og din familie også (gen)opdage.

Temperaturen er som den er. Det er koldt udenfor og både, sne, regn og hård vind kan være en del af vejrbilledet i disse uger. Men der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Derfor er det vigtigt at få pakket godt med tøj til både de voksne og til børnene inden I tager afsted.

Du kan finde gode pakketips til, hvordan du bedst pakker tøjet, så det fylder mindst muligt lige her.

Når I så er kommet ud handler det om at pirre ungernes nysgerrighed og skabe et rum for leg. 

Sjove gemmelege eller gå på jagt efter smådyr i mos og barkstubbe. Der er stadig liv i skovbunden selvom temperaturen er lav.

Afstem længden og tide udenfor, alt efter hvor store ungerne er.

Skal I have varmen efterfølgende har vi da også et par gode tips til, hvad I kan lave sammen indendørs.

Slå kreativiteten løs indendørs efterfølgende

Mange familie vælger formentlig at blive hjemme i vinterferien i år. Andre familier har lejet et sommerhus – fx for at komme nærmere naturen. Uanset hvad, kan I lave dette når I er tilbage i varmen.

I skal nemlig finde jeres kreativitet frem. I julen er der tradition for at klippe-klistre løs. Den samme mulighed kan tages i brug i vinterferien. 

Tag blade med hjem fra skoven og tør dem over natten. Herefter kan de presses og sættes i rammer, så man kan lave sine egne kunstværker med pressede blomster og blade.

Kreativiteten kan slippes yderligere løs. Har i farvet papir eller en række sjove billeder som skal implementeres i rammerne? Så medbring også dette. Det kunne også være gamle aviser eller ugeblade, hvor man kan klippe sjove bogstaver eller billeder ud og inddrage i sit eget kunstværk.

Det er simpelt og enkelt. Du skal bruge: 

  • Lim
  • Nogle billedrammer 
  • Gamle blade og aviser
  • En printer 
  • Fyldte printerpatroner
  • (Farvet) papir 
  • Hvad end I ellers måtte finde i skovbunden.

Er du i tvivl om, hvilke printerpatroner, som passer til din printer, kan du på linket benytte dig af denne hjemmesides guide til valg af de korrekte blækpatroner til den korrekte printer.

Herfra er det bare at sætte din indre billedkunstner fri.

Et sidste tip: Bliv inspireret af andre børnefamilier

Gode kunstnere låner – De største kunstnere stjæler. Dette gælder også, når det drejer sig om, at finde på, hvad man skal lave med familien.

Der er ingen grund til at forsøge at opfinde den dybe tallerken. Tag ved lære af andre børnefamilier. De har typisk også gode råd til, hvad der fungerede og hvad der slet ikke fungerede for dem.

Der er massere af influencers eller kendte at vælge imellem. Hvis du er på bar bund kunne du starte med at tjekke denne liste over danske influencers. Så har du i hvert fald en oversigt og fornemmelse af, hvem der findes derude, der eventuelt har børn i samme alder som dig.

Det kan i hvert fald være et fint sted at starte, hvis du vil inspirerers.
Det var alt for denne gang. Vil du have yderligere inspiration? Så foreslår vi dig, at læse vores indlæg fra sidste efterår omkring, hvad du og din familie kan lave i efterårsferien.